Categorieën Motion Graphic, Video

Wat zijn Motion Graphics?

Geschreven door: Neal Koedijk

Video is een uitermate geschikt communicatiemiddel om uw boodschap over te brengen. Toch kan het lastig zijn om uw ingewikkelde boodschap op de juiste manier over te brengen. Wanneer je een ingewikkelde boodschap duidelijk wil overbrengen aan uw doelgroep, dan kies je voor Motion Graphics.

Wat zijn motion graphics?

Motion graphics/design bestaat uit letterlijk bewegende beelden of animaties welke fungeren als onderdeel van je video. De opties hiervoor zijn eindeloos denk bijvoorbeeld aan het animeren van uw bedrijfslogo, animaties in uw corporate film maar ook het grafisch tonen van cijfers in een infographic. Het wordt daarom steeds meer gebruikt om je video net wat aantrekkelijker te maken en zich te onderscheiden.

Voordelen van motion graphics

Een complexe boodschap op een leuke (maar toch strakke) manier begrijpelijk maken is één van de grootste voordelen van motion graphics. Zo laat je verschillende elementen “eenvoudig “ uitlichten. Nog een aantal voordelen zijn:

1. Sector onafhankelijk
Je kunt motion graphics in alle sectoren toepassen. Elke boodschap kan duidelijk worden overgebracht of het nu om een simpel of complex onderwerp of product gaat.

2. Het is enorm breed
De mogelijkheden zijn eindeloos. Of je je wilt onderscheiden op een cartoonachtige stijl of toch de voorkeur geeft aan een zakelijke stijl, er zijn nauwelijks grenzen!

3. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden”
Video content is de laatste jaren erg in opkomst. Met motion design kan je deze video’s nog aantrekkelijker maken. Mensen blijven langer geïnteresseerd in video en haken minder snel af.

Ben je geïnspireerd geraakt door ons ? En wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn om jouw boodschap op een ludieke en krachtige wijze over te brengen door middel van motion graphics? Neem dan nu contact met ons op, zodat we vrijblijvend samen kunnen kijken hoe we jouw boodschap nog beter kunnen overbrengen!

Deel

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *