Categorieën Social Media, Video

Nieuw: Uw Facebook bedrijfspagina in de spotlight doormiddel van een video als omslag

Geschreven door: Neal Koedijk

Medio 2019 is de verwachting dat 80% van al het internet verkeer zal bestaan uit video, zo staat beschreven in een rapport van Cisco. Het social media platform Facebook wil hiermee niet achterblijven en timmert hard aan de weg om het nummer 1 platform te worden voor video content. Wij zijn daarom ook blij dat Facebook sinds kort een nieuwe functie heeft toegevoegd: Een video als omslag op je Facebookpagina.

Wat zijn de voordelen van een omslagvideo?

De omslag van uw Facebookpagina is de eerste mogelijkheid om de aandacht te trekken van uw bezoekers. Je kunt gemakkelijk een kort, duidelijk maar compleet verhaal vertellen. Bezoekers blijven daardoor langer op uw pagina omdat ze benieuwd zijn naar de inhoud van de video. Ze leren je bedrijf direct beter kennen, en dat is exact wat je wilt!
Uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat een video in de omslag veel aandacht trekt van je bezoekers. Uit onze eerst week kwamen enorm goede resultaten. Hieronder is dat duidelijk te zien in een grafiek.

statistiek wijmerkenehet tijd omslag video

Statistiek vanuit Facebook over omslagvideo

 

Veel bedrijven zijn nog niet bekend met deze functie van Facebook. Door gebruik te maken van een omslagvideo kun je jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Zo ben je de concurrent een stap voor in de presentatie van je bedrijf.

Omslagvideo voorbeelden

We hebben wat inspirerende voorbeelden van bedrijven voor je opgezocht. Bekijk de volgende Facebookpagina’s eens van Tielemans keukens, WESCO Schoonmaakbedrijf B.V. en natuurlijk hebben wij zelf gebruik gemaakt van deze functie; WijMerkenHet.

Een omslagvideo voor uw bedrijfspagina?

Wil je graag een professionele, opvallende omslagvideo voor je bedrijfspagina? Neem dan gerust contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Deel